24
HEL
16.00
Miehet, Miesten Suomen Cup

PiTa - FC Spital  0 - 2

Helsinki, Töölö PK 1 TN

Suomen Cup 2024: PiTa - FC Spital

Kotijoukkueena vieraissa.

PiTa kirjotti uutta historiaa seuran kirjoihin osallistumalla Suomen Cupiin. Vastassa oli sarjatasoa ylempänä majaileva FC Spital. PiTa:n valmennusjohto oli pitänyt yön hämärissä palavereja kuinka ottelua lähestyttäisiin. Lopputulemana oli joukkueen ominaisuuksia tukeva ja mukaileva ”Brexit-jalkapallo” jota on totuttu näkemään englannin alemmilla sarjatasoilla eritoten. Joukkue koki menetyksiä vain päiviä ennen ottelua rosterissaan, mutta muun muassa Lohjan lähiöistä löytyi pelitapaan iskostettu ”Jaunka-San”, target-mies.

Ottelutapahtumaan saavuttiin hyvissä ajoin. Valmennusjohto oli auringonnousun aikaan jo etsimässä pukusuojia joukkueelle. Matka Pitäjänmäeltä Töölön kirkkaisiin valoihin oli pitkä ja osalle pelaajista traumaattinen. Tätä varten joukkueen varamaalivahti oli hakenut ulkopaikkakunnalta eksoottisia hedelmiä ja lantrinkia joukkueelle nautittavaksi pitkän matkan jäljiltä. Tämä edesauttoi energiatasoja ja kentälle saatiin olosuhteisiin nähden virkeä lähiölauma.

Ottelu alkoi Stoke:maisissa olosuhteissa: kylmä, vesisadetta, pimeää, mutta kuitenkin joukkue täynnä ottelukiimaa. Ottelu otti odotetun suunnan PiTa:n luovuttaessa pallonhallinan Spitaalille. Tästä pelisuunnitelmasta ei luovuttu ottelun aikana. Pelisuunnitelma tuotti tulosta ja PiTa onnistui pitämään päänsä puhtaana ongelmitta. Kuitenkin 60min kohdalla PiTan boksiin löysi reittinsä yksi ”kukkupallo”, joka löysi sattumoisin vastustajan pelaajan, joka vahingossa sai asemoitua jalkansa kohti palloa niin, että se päätyi maaliin. PiTa:n kissanrefleksein varustettu maalivahti väitetysti (huhupuhetta) nyrjäytti nikkansa vain hetkeä aiemmin, kun laukaus lähti. Kopissa spekuloitiin jälkikäteen, että olisi torjunut ilman tätä epäonnekasta ja harmillista loukkaantumista. Jossain kohtaa on näpelöity sääntökirjaa, kun PiTa yritti vaihtaa sisään ”salaisen aseen”. Vaihtoa ei hyväksytty, joten PiTa:n terävin syömähammas jouduttiin jättämään penkille. Pelaaja on nyt aikeissa vaihtaa seuraa huhujen mukaan paikallisvastustajan riveihin (PVP), koska vastuu jäi vähäiseksi. Ottelun loppuhetkillä kuului vislaus ja pallo vietiin 11 metriin. Tämä oli loppupelin kannalta silkkaa kosmetiikkaa ja lopputulos oli naulailtu bolliksen valotauluun (joka ei ollut toiminnassa).

General Manager, Juho

PS: Ahmu ei ollutkaan mikään puujalka😉

Kokemuksena ottelusta jäi kaikille positiivinen mieli ja nälkä tulevaa kautta kohtaan kasvoi entisestään. Nyt väännetää futsalit loppuu ja odotellaa lumien sulamista. Tsemppiä spitaalille jatkopeleihin, toivottavasti törmätään pian uudestaan.