Koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet leirillä 2020
KesäleiriJulkaistu: 13.12.2020 18.19

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet leirillä 2020

Viime kesän leiri 20.-25.7.2020

PiTan kesäleiri 2020 oli koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta menestys. Onnistuimme leirin järjestämisessä hienosti ja sairastumisilta vältyttiin. Tänä vuonna leiri oli jaettu kahteen erilliseen leiriin, kussakin enimmäishenkilömäärä 50 henkilöä. Hauskaa oli molemmissa leireissä.

Toivottavasti ensi vuonna voimme kaikki olla jo yhdessä samalla leirialueella, mutta jos koronatouhu jatkuu, tiedämme, että leirin voi vetää läpi poikkeusolosuhteissakin ja paljon pienemmällä henkilömäärällä kuin mihin on totuttu. Kiitos myös vanhemmille joustavuudesta ja uskalluksesta lähettää lapsenne kesäleirille koronatilanteesta huolimatta. Tuntui, että raskaan kevään jälkeen monella tuli kesäleirin yhdessäolo ja tekeminen tarpeeseen.

Alla leirin johtajan Eeron terveiset vanhemmille.

Hyvät vanhemmat,

PiTan kesäleiri järjestettiin ikesällä 2020 Bengtsårin leirisaaressa onnistuneesti. Leiri oli jaettu kahteen erilliseen leiriin, joissa lapsilla oli hauska ja toiminnantäyteinen viikko. Säät olivat joko hyvät tai välttävät: jonkin verran saimme auringon lisäksi myös tuulta ja sadetta. Leirillä on kuitenkin täydet valmiudet toimia vaihtelevissa kesäkeleissä. Viikon aikana uimme, seikkailimme, pelasimme ja nukuimme sikeästi luonnon keskellä. Moni lapsi oppii myös viikon aikana huolehtimaan itsestään ja omista varusteistaan entistä paremmin.

Kaikki lapset olivat terveitä koko viikon ajan, mikä on epätavallista. Tämän vuoksi Covid19 varotoimia ei tarvinnut täysimääräisesti toteuttaa. Leiriviikkoa edeltävällä rakennusviikolla esiintyi eräällä ohjaajalla vilustumisen oireita. Henkilö siirtyi kotihoitoon hyvissä ajoin ennen leiriläisten saapumista ja varmuuden vuoksi tehty Covid19 testitulos oli negatiivinen.

Maaliskuussa emme osanneet varmuudella sanoa onko leirin järjestämiselle mitään edellytyksiä, saati uskallammeko edes tähän ryhtyä. Loppukevään myönteisen kehityksen vallitessa päätimme kuitenkin tehdä uudet suunnitelmat ja varotoimenpiteet. Lopulta uskalsimme myös tehdä kaikki tarvittavat päätökset järjestää leiri. Tähän saimme myös tukea teiltä, leiriläisten huoltajat. Saamiemme viestien perusteella moni teistä oli sitä mieltä että näin rankan kevään jälkeen tarvitaan kattavan turvallisuusajattelun lisäksi myös myönteisiä kokemuksia, ja että joustoa on löydyttävä puolin ja toisin. Kiitos tästä.

Toivottavasti luotatte meihin myös jatkossa, sillä järjestäjät ja leiriläiset taisivat sisuuntua tästä työvoitosta vielä entistäkin enemmän.

Eero Alaluusua,
PJ, leiritoiminnasta vastaava